Per-Anders Johanson blir ny partner på Oberoende Försäkringar

28 okt Per-Anders Johanson blir ny partner på Oberoende Försäkringar

Vi hälsar Per-Anders Johanson välkommen som ny partner på Oberoende Försäkringar. Per-Anders är idrottsläraren som bytte bana till försäkringsbranschen, med fokus på företag. Även om det är skillnad på branscherna, så är det fortfarande den grundläggande viljan att hjälpa till och att förmedla kunskap som driver honom. Vi tog en liten pratstund för att lära känna honom lite bättre.

Välkommen till Oberoende Försäkringar! Hur känns det?
Det känns jättebra! Det är extra roligt att komma tillbaka till ett skrå som jag både kan och tycker om. Företagsförsäkringar är min hemmaplan.

Vad har du för bakgrund?
I grunden är jag idrottslärare, men jag har jobbat med försäkringar i 16 år, både på den svenska och danska marknaden. Därefter var jag sju år i fastighetsbranschen och nu senast en kortare tid i ett konsultföretag med fokus på HR och rekrytering. Det har gett mig en bred erfarenhet från näringslivet, där jag har lärt mig mycket om både företagarnas generella villkor och inte minst vilka olika branschspecifika utmaningar och risker man måste ta höjd för. Jag är väldigt nyfiken på kunden och ställer frågor om vilka utmaningar som bolaget har och hur de ska lösa dem. Det tror jag är helt avgörande för att kunden ska få rätt försäkringslösning och för att skapa trovärdighet i min roll som försäkringsförmedlare.

Vad var det som lockade dig till Oberoende Försäkringar?
Jag känner grundarna väl och kan gå i god för att de är bra personer. De är professionella och pålitliga. Det kändes helt enkelt 100 procent bra i magen när jag fick erbjudandet.

Vad ser du mest fram emot med att börja hos oss?
Jag gillar att hjälpa till med sådant som är komplicerat. Många tycker att försäkrings- och riskfrågor är både svårt och krångligt, och då vill jag stötta och få kunden att känna sig trygg. Det är bättre om kunden kan fokusera på det som hen är bäst på. Jag är ju lärare i grunden och tycker om att dela med mig av min kunskap.  Jag har dessutom en coachande förmåga som hjälper företagaren att förstå sin egen riskbenägenhet, vilket också är en grundläggande kunskap för att känna sig trygg.  Därför ser jag fram emot att få komma ut och träffa företag!

Har du frågor om företagsförsäkring?

Hör av dig till Per-Anders, så berättar han mer om hur vi kan hjälpa dig!

E-post: per-anders.johanson@oberoendeforsakringar.se
Tel: 0725-40 00 61